Friday, December 11, 2015

Bali-inspired Interior




For this apartment at Pokfulam, Hong Kong, the owners are a couple who has lived in the same location in the past. As the flat has an unobstructed view of the South China Sea and Lantau Island, Clifton decides to create an interior design space with Bali-inspired ambience. An open-design concept is used for the living areas to make the most of the beautiful panorama view. The interior also looks more spacious as Clifton builds glass partitions to enclose the balcony yet preserve the ocean view.




Not only the living areas, Clifton also replace bathroom walls into a glass wall to create a large bathroom with a slate-tiled, Japanese-style tub and a shower stall beside it. He uses materials like light wood and stones and simple colors and patterns to create a spa-like ambience to the bathing area. To incorporate more storage areas for the owners, Clifton decides to turn one of the bedrooms into a study place with a pull-out guest bed and cabinets that provides more space.

Versatility is essential in Clifton’s design as well. As the owners enjoy Chinese cuisine, Clifton decides to use a round table with a frosted-gloss centre instead of a long rectangle one in the dining area. The couple is pleased with the final result as the interior space is simple, open and moreover functional.


Is this article useful? Share to friend!



Clifton Leung Design Workshop official page:www.cliftonleungdesignworkshop.com

No comments:

Post a Comment